Thursday, May 11, 2006

Mana belajar????

Yesterday evening.... this dialogues happened in my room... sedang me dok kemas2 apa yg patut... while aisyah n aliff keeps on words fighting... abruptly i heard this:

adik: boys brain are made from old cow (benonye suruh repeat sbb mcm dengo tak dengo apa dia cakap)
me: apa aisyah cakap? (mmg selalu cakap malayu ngan diaorg even selalu dibalas in english... at least dia tahu BM... n of course dah balik nti terbalik ler plak)
adik: boys brain are made from old cow.....
me: tak baik cakap mcm tu... sapa ajar nie
adik: abang said... girls brain made from old chicken
abang: no... i didn't said that... aisyah said that
me: pandailah... tak baik tau cakap mcm tu...

pandai lah plak tukar topik jadik cite lain.... selalunya ada jer yg digaduhkan...

like this morning... after abg finished taking his shower... aisyah wanna have her turn... so masuk ler cik adik nie... while i'm in the kitchen frying cekodok n making some french toast for d kids... then i heard cik adik nie terjerit2 ckp the water is cold.... me apa lg... tahu nie mesti abg punya keja... mesti dia tutup hot water nya tap before dia keluar.... pi carik dia kat bilik...tgk dia tgh sengih... apa lg menjalar lah kejap si ketam... pagi2 pun dah gamat rumah nie... mcm tu ler tiap2 hari... maybe for abg it's something that soothing his ears when her heard adik crying her lung out.... entah ler.... fenin ibu!!!!!

6 comments:

Ajzie said...

Sama lah Ajzie kat sini. Ada aje nak di rebutkan dgan adiknya. Kekadang lagi ler lucu coz Ajzie tak tahu apa ALya ckp. Kena suruh my dear husband translate kan. Hahah. Mama Alya tahu sikit2 aje deutch.

Salam
Ajzie

Izhal said...

tapi itu yang buat meriah rumah, not? kalau aman sangat, tak normal budak2 tu... your kids are very normal and cute :)

maklang said...

Baru 2 je tu...Maklang ada 4. Baru tadi Wan dia kata macam nak Kiamat. Gara2 nak rebut tengok Cinta Fotokopi and the othet one nak tengok cerita Cina. LAst2 Along tengok kat bawah and Maya tengok kat bilil Maklang...

linda said...

hahaha...
"boys brain are made from old cow".... hahahahaa....

"girls brain made from old chicken"..... hehehehe...

hahahaha hehehehe...Acik linda tak tahan nak gelak. Asyik tergelak je bila teringat.. Windu kat Ecah!!..Bila nak balik ni?...

Ella said...

ajzie:
wah tu cakap deutch lg terror... tp mmg ler budak2 mcm tu lah kot nya kan...

izhal:
betullah tu... sbbnya pernah dulu sekali aliff demam nearly a week... sampai my hubby ckp... sihat cepat lah liff... lps nie bising2 pun tak pe... heheheheh

maklang:
tu ler bila dok pikir2 nie br 2... org yg ramai lg tu mcm mn lah yer... apa2 pun gaduh2 gitu tak pe lah kan

linda:
mmg lah si ecah tu dah mcm2 sungguh... smlm dia ckp... i'm sick... ella tanya nape... cos ibu mad at me a lot.... hish pandai sungguh cik adik nie... nk marah pun tak jdk kekadang...

blk early sept kot... nti ella pi jln2 kelate deh!!!

linda said...

wokeh!.. anytime Ella.. dtg ler umah linda, linda masak spesel... Tp, jgn aa plan datang masa linda outstation ke.. hehehe.. calling, calling ye..