Friday, February 17, 2006

Summer activity

This is the outcomes from our usual summer activity.... now musim tamban.... so sekali mancing dpr ler 30/40 ekor or sometimes more klu kena elok ler.... normally hubby buangkan terus sisiknya before bawak balik, so tak der ler habis terabur sisik kat dapur.... hmmm since tamban... so goreng garing2 jer ler kejanya.... tp sedap jer.... ops lupa buatkan jgk keropok lekor n letak dlm mee 'celon' (eh betui ker.... sape2 org ganu klu salah tlg betuikan... rasa cam betui kan ina)... dah duk negara org keropok lekor pun blh buat sendiri hehehehe..... dah masuk food processor, insyaAllah tak rasa dah tulangnya.... sedap..... Posted by Picasa

4 comments:

ummi said...

it's mee calong.

im not org tgg but im married to one.

buat keropok sdn? kagum kagum. ni buat tingat kat keropok lekor ni. yummy!!

Einn said...

Bestnya U, baru baca all the act. esp about Aliff, You're lucky dear...Keep it up,ok?

Ella said...

ummi... yer lah kot hehehehe...mee celong... my fav jg ler, keropok lekor buat sendiri lg yummy hehehe... sbb blh taruk ikan byk2

hi U, tq... tu ler mcm2 sungguh kat sini...

Ajzie said...

dah lama tak makan keropok lekor...kat german nak dapat ikan..mmg payah sesagt. Losong pun sedap eik...yummy yummy rindunye pada mu...keropok..